×
اطلاعات بیشتر باشه، مرسی برای ارائه بهترین تجربه کاربری به شما، ما از کوکی ها استفاده میکنیم

gegli

خلوت

گاهی وقتا توی خلوت میشه عشقو زیر و رو کرد

روزهای تعطیل یهودیان/مسیحیان/مسلمانان(نقل قول

در فرهنگ یهودی روز شنبه از جایگاه خاصی برخوردار است و تعطیلی آن روز به این خاطر توجیه می شود که خداوند همه هستی را در شش روز هفته آفریده است و در روز شنبه که از آن به یوم السبت یاد می کنند خداوند به استراحت پرداخته است.
در اندیشه و بینش یهودی تعطیلی و حرمت شنبه به سبب استراحت خداوند است که از آفرینش هستی فارغ شده بود. هر چند که برخی از آنان این مسئله را به لغوب و خستگی خداوند نسبت می دهند و قرآن آن را نکوهش می کند اما با این همه، مسئله، ارتباط تنگاتنگی با واقعیتی دارد که اتفاق افتاده است. به این معنا که آنان شش روز هفته را روز تلاش و کار و آفرینش می دانند چنان که خداوند به این کار مشغول بوده است و روز هفتم را روز استراحت و تعطیلی به شمار می آورند.
قرآن در آیه ۱۲۴ سوره نحل به اختلاف یهودیان در مسئله شنبه اشاره می کند و می فرماید علت این که خداوند روز شنبه را برای یهودیان روز تعطیل اعلام کرد این بود که آنان درباره روز جمعه اختلاف کردند. در تفاسیر آمده است که خداوند روز جمعه را به عنوان روز تعطیل برای یهودیان قرار داد تا آن را گرامی بدارند ولی آنان در تعیین آن اختلاف کردند و خداوند برای این که اختلاف ایشان را فرونشاند روز شنبه را برای آنان تعطیل کرد. در حقیقت تغییر جمعه به شنبه به سبب سرپیچی یهودیان بوده است. (مجمع البیان ج۵ و ۶ ص ۶۰۴)
بنابراین باید گفت که براساس باورهای درست و غیرتحریف شده که قرآن آن را تأیید می کند شش روز، تا روز جمعه می باشد و روز هفتم همان جمعه است نه روز شنبه. از یهودیان خواسته شده بود که روز جمعه را احترام گذاشته و آن را تعطیل کرده و به تعظیم آن روز به عنوان ایام الله بپردازند ولی آنان از این امر سرپیچی کردند و در میان خویش اختلاف نمودند به گونه ای که برای جلوگیری از اختلاف از آنان خواسته شد که روز شنبه را تعطیل کرده و احترام بگذارند. برای تنبه و مجازات ایشان هم دستور داده شد که هیچ گونه عملی را نمی بایست انجام دهند و هرگونه کار و تجارت در آن حرام است. با این همه در داستان اصحاب السبت دیده می شود که آنان از این حکم نیز تجاوز کرده و حرمت و احترام روز شنبه را می شکنند و به شکار ماهی و صید آن می روند که در نتیجه مجازات می شوند و به شکل بوزینه تغییر شکل می دهند.
از نظر مسیحیان روز یکشنبه از اعتبار و ارزش خاصی برخوردار است؛ زیرا در این روز است که به درخواست حواریون مائده آسمانی برایشان نازل شد و آنان آن روز را جشن گرفتند و تا قیامت آن را عید قرار دادند و تاکنون به احترام آن روز مبارک، جشن گرفته و شادی می کنند. در این جا اتفاقی موجب می شود تا این روز از روزهای دیگر بازشناخته و از جایگاه و منزلت ویژه ای برخوردار گردد.
● جمعه در جاهلیت و اسلام
جمعه یکی از روزهای هفته است که در فارسی به آدینه یاد می شود. عرب ها پیش از اسلام و نزول وحی آن را به نام عروبه یاد می کردند؛ زیرا در این روز گرد هم می آمدند و به بررسی مسایل خویش می پرداختند. عروبه به معنای اجتماع مردم عرب در یک مکان و در روز جمعه بود. ]لسان العرب ج۲ ص۳۵۹[
پس از اسلام این روز به نام جمعه تغییر نام یافت و مردم روز عروبه را به روز جمعه تبدیل کردند. از امام باقر(ع) درباره علت نام گذاری روز جمعه پرسش می شود و آن حضرت(ع) پاسخ می دهد که جمعه را خداوند به دلیل اجتماع مردم در این روز جمعه نامیده است. ]تفسیر نورالثقلین ج۵ ص۳۲۵ حدیث۳۳[
بنابر آن چه گفته شد در فرهنگ شرایع الهی روز جمعه از احترام و حرمت خاصی برخوردار بوده و می بایست تعطیل گردد و مورد تجلیل وتعظیم قرارگیرد. در اسلام این روز از همان ارزش و اهمیتی برخوردار است که پیش از پیمان شکنی یهودیان و اختلاف در میان آنها، از اهمیت و جایگاه خاص برخوردار بوده است.
جمعه 26 آذر 1389 - 9:14:37 PM

ورود مرا به خاطر بسپار
عضویت در گوهردشت
رمز عبورم را فراموش کردم

آخرین مطالب


به من بگید شما چی فکر می کنید؟(4)ح


به من بگید شما چی فکر می کنید؟(3)ح


به من بگید شما چی فکر می کنید؟(2)ح


به من بگید شما چی فکر می کنید؟(1)ح


گل سوسن گل یاس


تحقیق یک دانش آموز در مورد پسته


نداری!خبر ز حال من نداری


دیار باقیسرزمین خفته ها


الماس بودا


الماس بودا


نمایش سایر مطالب قبلی
آمار وبلاگ

200502 بازدید

92 بازدید امروز

82 بازدید دیروز

418 بازدید یک هفته گذشته

Powered by Gegli Social Network (Gohardasht.com)

آخرين وبلاگهاي بروز شده

Rss Feed

Advertisements